За увереността, любовта и щастието

21/12/2016 13:45

 

Как да си повишиш самооценката? Как да създадеш отношения? Какво е това любовта? И отговори на други важни въпроси ще намериш в тази статия.

От какво зависи самооценката на човек?

Отговорът се съдържа в самата дума «само-оценка».

Самооценката е това, как човек сам оценява себе си.

Именно самият човек оценява себе си. Нито светът, нито Вселената, нито другите хора и никой друг, а самият човек

Човек винаги го интересува въпроса: как да си вдигне самооценката.

Има много успешни и богати хора с много ниска самооценка.

Има хора, които не успяват нищо в живота, но имат висока самооценка.

Работата е там, че човек сам оценява себе си и събитията, които се случват с него.

Става въпрос именно за субективна оценка на събитията, случващи се с човек.

Всеки човек има неуспехи. Но един ще вземе този неуспех и ще го превърне в най-големия си успех. А друг ще влезе в депресия заради провала. Как да превърнем провала в най-големия успех? Да вземаме определени решения!

На мен ми се е случвало да изгубя пари. Но в същият този момент аз вземах решение да изкарам 10 пъти повече! Сядах и започнах да мисля и измислям път, как да го направя.

Т.е.  неуспеха превръщах в успех.

И по този начин може да се превърне всяко събитие в успех!

 

Как да си повишиш самооценката?

Самооценката на първо място зависи от възприятието!

Ако човек не може правилно да възприема събитията, той е обречен на ниска самооценка цял живот, независимо от успехите в живота.

Откъде знам това?

Едно време си мислих: «Като изкарам ето толкова пари, ще бъда много по-самоуверена и ще мога да направя ето това». Аз изкарах тези пари, които планирах, но увереността не идваше!

Какво дават отношенията на мъжа и жената, за какво изобщо са нужни?

Прекрасните любящи отношения правят мъжа добър, грижовен и любящ. Чисто мъжката енергия е агресивна и целенасочена. Мъжът е създаден за да постига цели. Жената внася в действията му топлина. Мъжът постоянно се стреми към самореализация, и отношенията са част от тази самореализация. Мъжът ще направи много повече заради любимата жена, отколкото за самия себе си.

За жената отношенията са смисъл на живота й.

Точно в отношенията жената напълно открива себе си. В отношенията тя придобива истинско щастие. Аз не вярвам, че жена без отношения може да бъде щастлива. Тя може  да строи кариера и да се убеждава, че е щастлива, но всъщност очите й ще бъдат тъжни. И често жените се задълбочават в кариерата само за да не мислят за отношенията и да не си спомнят за това, какво е това любов.

Мога със сигурност да кажа, че и за жената и за мъжа отношенията са жизнено важни! Те донасят море от щастие, радост и вдъхновение.

 

С какво следва да започваш, ако още не си имал връзка, или изобщо не искаш?

Ако връзка още не си имал, трябва да започваш просто да общуваш с противоположния пол. Общуването е предварителна стъпка за създаване на отношения. Трябва да се стараеш да общуваш навсякъде, където е възможно: на работа, на различни мероприятия, в интернет, в социалните мрежи и изобщо където и да е. Интернет-общуването трябва да се превърне в живо общуване. За начало по телефона, а после на живо.

Ако връзка не си имал изобщо и не искаш, това вече е сериозен проблем. Забелязах, че за хората, които не искат отношения, връзката означава емоционална болка. Разбира се има и неуспешни отношения, но това не означава, че трябва да им се поставя край за цял живот.

Помня себе си, когато нямах отношения и не исках. Аз си казвах: «Бизнеса е по-важен! Отношенията могат да изчакат!» Но това е голяма лъжа. И аз по този начин лъгах себе си. Аз преднамерено работех от 7 до 9 вечерта, за да нямам време да мисля за отношения. Работа заради работата.

 

Как да реагирам и възприемам откази и неуспехи, които могат да възникнат в процеса на създаване на отношенията?

Отказите и неуспехите са естествен резултат от събитията за хора, които правят нещо. Детето, което тъкмо започва да ходи, постоянно пада, но то става и върви напред. Същото е в областта на отношенията. Силата на човек е тъкмо в това, колко пъти е способен да стане.

 

Една единствена жена или мъж ли са предназначени от Вселената? Или са няколко?

Аз вярвам в субективната реалност. В тази реалност аз сама създавам хората, събитията и всичко, що касае моя свят. За това в реалността ми аз мога да създам колкото искам хора.

А изобщо, това, в което вярваш, това се и случва. За това, ако ти вярваш, че за теб са предназначени много хора, значи, така и ще бъде, а ако вярваш, че само един, значи – един.

Закона на вярата е закон над всички закони. Това, в което вярваш, това ще се случи.

 

Тези супер отношения, които всички ние искаме да имаме, означават ли просто да срещна подходящ човек, с който ще ни бъде лесно да ги създадем? Или такива отношения са сериозна  работа на двамата, които отначало могат и да не подозират, че са предназначени един за друг? Или и двата варианта са верни?

За създаване на прекрасни отношения е нужен подходящ човек, и, разбира се, много работа. Точно тези два фактора създават отношенията, за които ние всички мечтаем. А, по-точно казано, хората се страхуват да грешат. И за това предпочитат по-малко да работят. А отсъствието на работа в областта на отношенията създава отсъствие на резултат.

 

Как мислиш, какво е любовта?

Любовта е най-силното, най-съзидателното, най дълбокото позитивно чувство на Земята.

Любовта е когато ти се отдаваш на нещо или на някого напълно.

Аз съм щастлива, защото в моя живот има 3 вида любов:

- Личностният растеж

- Моят любим мъж и децата ми

- Аз (под «Аз» разбирам светът, в който живея аз, самата аз и хората)

 

Как да определя на начален етап, че мъжът или жената си струват, за да продължа по-нататъшни отношения с него/нея?

Абстрахирай се, моля те, от всичко, което може да ти даде този човек и отговори на въпроса: «Искаш ли да бъдеш с този човек?»

Просто да бъдеш, просто да прекарваш време...

Не защото той ще ти даде ето това или това, не защото благодарение на него ти ще направиш това и онова и ще станеш такъв, а просто да бъдеш и просто да прекарваш време.

Докато ти отговаряш: «Да, искам да бъда с този човек», - продължавай връзката.

На въпроса: «Струва ли си да продължаваш отношения с този жовек», - можеш да отговориш само с чувства. Моля те, изключи цялата логика. Защото във въпросите за отношенията логиката е безсилна. Тя е полезна в бизнеса, но отношенията не са бизнес.

 

Има ли определени правила, алгоритми, закономерности, стъпки, по които можеш да се ориентираш при създаване на отношения? Или всеки случай е индивидуален, и общи правила няма?

Единственото, към което си струва да се ориентираш е това, как да създадеш отношения – това са чувствата.

Разбира се, определени правила има и си струва да се придържаш към тях.

Ето някои от тях:

Трябва да обичаш жената! За жената трябва да се грижиш и да й обръщаш внимание. На жената трябва с дела да показваш, че я обичаш. Когато си с жена, ти можеш да бъдеш само с нея и да мислиш само за нея! Трябва да растеш и да се развиваш във всички отношения за да се чувства жената защитена с теб.

В мъжа трябва да вярваш. Мъжа трябва да подкрепяш! Никога да не го критикуваш. На мъжа му е нужен секс. На мъжа му е необходимо време за да бъде сам. На мъжа трябва да помагаш в самореализацията и да разбираш, че за него самореализацията е по-важна от всичко на света.

Такива правила има много, но те са доста общи, и само в конкретния случай, благодарение на чувствата ти можеш да ги прилагаш правилно.

 

От какво трябва да се ръководи мъжът при създаване на отношения?

Обикновено мъжете се ръководят от секс при създаване на отношения.

Обаче, ако искаш истински, щастливи, любящи отношения, за създаването им се ръководствай от любовта. Помни, че жените повече от всичко на света искат да бъдат обичани.

 

Каква е твоята най-висша цел и мечта?

Целта ми е да науча хората да използват разума си за да създават живота, който искат. И тази цел може да се осъществи чрез личностен растеж. Моята мечта е да популяризиам личностния растеж за да започнат хората да се учат на най-важното – да разбират себе си и да разбират как е организиран света.