Забрави за проблемите!

30/12/2016 09:07

Как да се отървеш от проблемите?

Как мислиш, защо хората са по-склонни да мислят за проблеми, отколкото за мечти и цели?

Защо хората мислят повече за това, как да се отърват от кредитите, отколкото как да изкарват пари? Въпреки, че ако човек изкарва пари, той ще се отърве от кредитите.

Защо родителите повече предпазват детето, отколкото да го мотивират за нови постижения?

Защо много хора в отношенията повече упрекват любимите си, отколкото се радват и ценят това, което прави партньора?

А всичко е много лесно:

Мозъкът ни работи по определени принципи! И един от базовите му принципи е да съхрани живота и да предпази човек!

И точно за това за мозъка ни е много по-важно да избегнат болката (в това число емоционалната) отколкото да придобие радост.

Мозъкът ни винаги се стреми да мисли за това, което предизвиква най-много емоции и чувства. И няма значение, предизвиква ли  позитивни и негативни емоции.

За това, предвид, че проблемите в една или друга степен представляват опасност за човек, мозъкът ни повече мисли, мозъкът мисли точно за проблемите.

Хората мислят за това, как да се отърват от проблемите и търсят начини да се отърват от проблемите!

А не за  начините за осъществяване на мечтите и желанията.

Да, за нашия мозък безопасността е по-важна от щастието и богатството.

Но имам към теб един въпрос: кой е шефа в къщата? Ти или мозъка ти?

Въпреки приоритета му за безопасност над всичко останало той се подчинява на теб.

Ти и мозъкът ти са различни неща.

И ти можеш да го напракараш да прави това, което ти е нужно, в това число да отива към опасност заради щастието и богатството.

Как да го накараш?

Най-лесният начин е да вземеш решение! Силно емоционално решение!

Също така нашият мозък притежава грандиозна гъвкавост. Той може да се пренастройва и да се променя. За това ти можеш да промениш естествените за мозъка ти приоритети! Точно това направиха богатите и щастливите хора. Те поставиха богатството и щастието над безопасността! Те се научиха да правят това, което е страшно за тях и да излизат от зоната за комфорт. Способността да действат, въпреки страха, може да се развие!

Какво ти е нужно за да постигнеш щастие и богатство?

Да запалиш позитивните емоции, свързани с мечтите, целите и желанията, по-ярко, отколкото негативните емоции, свързани със страха и безопасността.

Трябва да се научиш да искаш по-силно, отколкото да се страхуваш.

Трябва позитивните емоции, свързани с мечтите и целите да са по-силни, от негативните, свързани със страха.

Когато мотивацията е силна, проблемите нямат значение!

Как да  направиш това?

Да тренираш да искаш!

Да тренираш да задържаш вниманието върху мечтите и целите.

Проблемите ще те изваждат от равновесие! Те ще захващат вниманието ти, но ти трябва да го връщаш върху мечтите и целите!

Ежедневните дейности и рутината също ще те фокусират върху дреболиите и ще убиват мотивацията ти, но е важно да се научиш да се връщаш към мечтите и целите.

Първо намери нещо, което много искаш!

А после се научи да се връщаш към мислите за това!

Кое винаги работеше за мен?

Предвид, че възприемам света чрез чувствата, мотивацията ми винаги се свеждаше до едно единствено чувство. В началото то бе чувството «Свобода», после чувството «Успех», «Богатство», «Изобилие» и т.н.

Но всеки човек е много индивидуален, и за теб ще работи нещо друго. За теб е важно да намериш и да култивираш това чувство.

Нека в голяма степен те движат позитивните чувства и емоции, които водят до мечтите и те отвеждат от негатива, отколкото негативните емоции. Това е отговора на въпроса: как да се отървеш от проблемите.

Мислейки и избягвайки негатива, по закона на привличането, ти го привличаш все повече и повече. Така ти създаваш нови проблеми в живота си.

Сами по себе си материалните неща никога не мотивират. Мотивират тези чувства и емоции, които дарява един или друг материален предмет. И ако ти искаш къща или кола, разбери какви чувства лежат дълбоко в тази материална вещ. Точно това чувство е мотивацията.