Защо «бавно» е по-бързо, отколкото «бързо»?

15/01/2017 11:05

Всички хора, които постигат нещо в живота и осъществяват мечтите си говорят за това, че правят определени неща продължително време!

Както виждаш, дисциплината създава успех.

Неудачниците имат абсолютно противоположен модел на мислене: те искат всичко сега и веднага! Те не могат да чакат и да действат продължително време. Те могат бързо да загорят и също бързо да изгаснат. Ако нещо не работи, те го оставят. Те не разбират силата на времето. И това е най-големия им проблем. Ако постоянно се разхвърлят, в резултат няма да стигнеш никъде. Това което са се  научили да правят постоянно, е постоянно да променят фокуса и да насочват усилията си към различни неща.

Представи си круизен кораб.

Представи си, че той излиза от Варна и държи курс към Барселона.

Той плува много бавно! Но има цел и всяка минута съкръщава дистанцията. Разстоянието, което самолетът преодолява за няколко часа, корабът преодолява за няколко дни. Бавно, но уверено.

Постигането на успеха по-скоро напомня движение на круизен кораб, отколкото полет на самолет.

Възможностите за действия в самолета са много ограничени. Най-известното занимание в самолета е да спиш.

А пътувайки с круизен кораб, ти можеш да се разходиш из магазините, да се изкъпеш в басейна или да отидеш на фитнес, да поседиш в ресторант и да изпиеш на бара, също море от други занимания. То ест възможности да бъдеш щастлив и да се наслаждаваш от живота са много повече.

Помни за това, да се наслаждаваш от живота докато постигаш целите си.

Ако искаш да стигнеш до определено място по-бързо, много по-лесно е да се качиш на круизен кораб още днес, отколкото да летиш по същия маршрут след година със самолет.

Милиони хора търсят бързи  начини за изкарване на пари.... Минават 5 години, а всички те са на същото място. А ако те за тези 5 години бяха се посветили на работата в определена насока, те биха преуспяли!

Аз просто искам да ти кажа да  започнеш още днес да вървиш към целта си.

Няма да успееш да избегнеш всички грешки. Много по-важно е да се научиш да работиш с грешките и неуспехите, отколкото да ги избягваш цял живот. Веднъж се научих да работя с грешките и неуспехите и те вече не са страшни.

Даже да е бавно, но сигурно, всеки ден.

Успехът е ежедневно движение напред.

Що се отнася до промяната на живота, отърви се, моля те, от думата «бързо».

А вместо това научи думата «последователно» и «постоянно».

«Бързо» става тогава, когато последователно и постоянно вървиш към целта си.

Вселената винаги проверява човек за настойчивост. И теб ще провери! Просто бъди готов за това!

За базовите принципи за успех, можеш да разбереш в книгата ми «Най-важният принцип за успех» благодарение на които построих успеха си в живота.