Защо истинската мечта е 50% от успеха

18/10/2017 09:22

Хайде да видим  защо мечтата е толкова важна за постигането на успех? Може би това е главната тайна за успех?

Мечтата няма да ви позволи да се концентрирате върху трудностите

Обикновено пътят за постигане на успех е достатъчно сложен. Човек среща много прегради. Така Вселената проверява, кой е достоен за успех, а кой – не. И въпросът е в това, върху какво се концентрирате, вървейки по пътя към целта. Мечтанията концентрират вниманието ви върху бъдещето. Вместо да бъдете загрижени за днешните проблеми, мечтата ви кара да мислите за бъдещите възможности за постигане на успех. Без мечта съзнанието е устремено към днешните проблеми и тогава е по-лесно да кажете: «За какво да се мъча така?» - и да отстъпите. Представете си, че се качвате в планината с тежка раница. Тази раница са вашите мисли. Ако мислите за проблемите, вие слагате допълнителни тежести в раницата. Вършейки много сложна работа, без да се концентрирате върху нея, вие не чувствате умора. Вместо това рисувате във въображението си картини, как мечтите ви се сбъдват, и вие се радвате на успехите си. Мечтата ви е наградата за работата, важен фактор за успеха. За добра награда под вид на постигане на успех, човек е готов да преодолее много проблеми.

Да мечтаеш значи да придобиваш сила

Проблемът на много неудачници е в това, че нямат сили. Ако имаха мечта, към която да се стремят, те биха направили в живота си много повече и биха постигнали много големи успехи, те биха могли да постигнат това, за да се сбъдне мечтата им. Нали мечтата е един от най-важните фактори за успех. Мечтата и успеха вървят заедно.

Мечтата не ви оставя да хабите време напразно

Днес хората се събуждат на тридесет години и разбират, че те не са тези, които са мечтали да бъдат. Нямат какво да покажат в живота си,те не знаят факторите за успех. Вероятно могат само да си спомнят за работата си. Те започват да съжаляват за напразно изхабеното време. Те искат да разберат, защо не са постигнали повече, как да намерят тайната за успех. И това е така наречената криза на средната възраст. Те съжаляват за избора си и мислят за това, какъв би бил животът им, ако бяха отишли да учат в друг университет, бяха избрали друга кариера или друг съпруг. Но всъщност проблемът им не е в лошия избор, а в това, че те не са се стремили да осъществят мечтата си, не са познали факторите за успех. Наличието на мечта е един от факторите за успех.

Да мечтаеш значи да се отикажеш от напразното хабене на живота си

Имам предвид напразното хабене на самия себе си – талантите си, способностите, творческите възможности. Необходима ви е заветна мечта, която ще ви доведе до високи постижения.

Нужно ви е да мечтаете защото ви е нужно това, което ще помогне за постигане на успех

Когато човек не се стртеми към това, мечтата му да се сбъдне, част от личността му умира.

Изобщо, лично за себе си аз виждам смисъла на живота в преследването на мечтите си. Едни мечти се сбъдват, измислям следващи. Когато постигна една, поставям си друга, и така цял живот в преследване. Важното е да не си позволявам да спирам, постоянно да мечтая. Може би ще питате, как мога постоянно да мисля за мечтата, нали проблемите са много повече, те са навсякъде, а мечтата е една. Как постоянно да мисля за мечтата, да не я изгубя от поглед? Тук ще ви помогне волята и дисциплината ви. Научете се сутрин, когато си отваряте очите да мислите за мечтата, вечер преди сън, от време на време да се сещате за нея по време на деня. Също ще ви помогне процесът визуализация и самовнушението.

Всичко около нас е нечия въплътила се мечта.

Целият ни живот е напълнен с мечти. Всичко това, което виждаме около себе си е нечия сбъднала се мечта. Всяка сграда, която виждате, първо е била визия на един човек. Тя е израстнала от въображението му. Всяка марка кола е плод на нечие въображение. Помислете. Всичко, до което се докосваме е резултат от мечти, които са станали реалност.

А какви са вашите мечти?

Всички велики хора са мечтатели. Първо тези мечти се появяват само като мимолетни пожелания, които израстват с времето в страстно желание, когато започваме да вярваме, че можем да ги осъществим. А след дълга работа мечтите се сбъдват. Повярвайте, вие можете, вземете решение и започнете да действате. И след това, цел след цел се придвижваме към заветната мечта.

Някои хора позволяват тези велики мечти да умрат, те са толкова потънали във всякакви проблеми, че ги губят от поглед.

Тук е много важно позитивното въображение. То е карта към успеха. Никой няма да тръгне на път към непознат град, без предварително да погледне картата. По подобен начин тези, които нямат нито мечта, нито цел, към които да се стремят, пътуват без карта и никога не постигат успех. Мечтите са ни дадени от Бога, и те трябва да бъдат развивани. За съжаление много хора позволяват, животът да им открадне мечтите. Крадецът идва под вид на много хора и различни обстоятелства. Родители, приятели, сътрудници и колеги могат неосъзнато, без да го желаят, да ви откраднат мечтите. Те ще кажат, «Защо мислиш, че ще успееш да го направиш?» или «Няма да стане. Това е невъзможно. Откажи се от тази идея».  Но ако това е вашата визия, вашата вяра, вашата мечта, защо да се предавате толкова лесно? Дайте шанс на мечтата си и никога не позволявайте, някой да взема решение вместо вас да я унищожи.

Не твърдя, че всяка мечта е практична и всяка идея е добра. Точно така не твърдя, че не си струва да имате предвид мненията на другите хора. Помнете едно: това е вашата мечта. Това е продукт на вашето подсъзнание, това е почти инстинкт. Ако мечтата ви не е добра, вие скоро ще разберете това. Но ако тя е прекрасна, а вие не прилагате никакви усилия за да се сбъдне тя,  можете да изгубите подарък от съдбата. Ние трябва да сме като пощенски марки, които се «залепят» до момента, когато постигаме целта си, постигаме успех. Препятствията стават причина за това, че много хора оставят мечтите си. Те губят от полезрението си общите цели, минават покрай най-важната тайна за успех, концентрирайки се на не толкова важни неща.