Защо сме такива, каквито мисли имаме

12/01/2018 10:25

 

Какво значи да постигаме целите си?

Как мислите, защо сега нямате колата на мечтите си, не можете да си позволите да купувате дрехи в скъпи бутици, най-изисканите бижута, да живеете там, където искате и в къщата, която искате?

Всичко е защото нивото на мисленето ви още не е достигнало нивото на мислене на този човек, който може да си позволи всичко горепосочено.

Целите се постигат от самосебе си по мяра на това, как мисленето ви става все по-близко до мисленето на човека, който живее живота, който искате да живеете именно вие. С други думи, целите са просто показател или мерило на развитието на мисленето ни и не повече. В действителност светът вътре в нас е единственият реален свят, който съществува. Външната реалност е просто отражение на този вътрешен свят. Ако във вътрешния ви свят цари уют и спокойствие, ще ви заобикалят хора, които ще ви донасят само радост и умиротворение. Тези хора ще способстват постигането на целите ви. Ако в света ви цари любов и уважение, същото ще получите от хората, които ви заобикалят. Хората ще ви обичат, уважават и те ще искат просто да бъдат с вас. Ако е обратното, и във вашия вътрешен сват цари хаос, външният свят ще съответства на това и всички събития във външната реалност ще изглеждат случайни и неподдаващи се на контрол.

Външният свят е отражение на вътрешния свят!

Какво означава да постигате целите си? Когато си поставяте цел да купите или да получите нещо в живота си всъщност си поставяте цел да излезете на ново ниво на развитие. И за това ново ниво на развитие тази вещ или положение, което искате да придобиете се материализира в света ви автоматично.

За пример ще вземем ситуацията – искате да започнете собствен бизнес и си поставяте цел – след 3 месеца да започнете. Това означава, че си поставяте цел – да развиете мисленето си и да започнете да мислите като предприемач. Когато започнете да мислите като предприемач, веднага ще намерите с какво да се занимавате. Разумът ще казва, че трябва да работите, а чувствата ще казват – това е глупост, за какво ходиш на работа, тя не ти е нужна.

Да постигате цели означава да преминете на ново ниво мислене.

Ако се концентрирате не върху това, как да постигнете целите си във физическата реалност, а върху това, как по-бързо да излезете на ново ниво мислене, което съответства на тази цел, вие ще започнете да постигате целите си по-бързо и с по-малки усилия.

Когато работите върху промяната на физическата реалност, вътрешната реалност се променя автоматично. Но когато работите върху вътрешната реалност, външната също се променя автоматично, но в този случай промените стават много по-бързо.

Разрешете ми да илюстрирам една ситуация. Често работя с предприемачи, които искат да увеличат прихода от бизнеса си. Същността на всеки бизнес е да се изкарат пари. Не можете да си представите колко често предприемачите имат негативни убеждения относно парите. Тази вътрешна реалност затормозява цялата външна реалност. Ето 2 много силни ограничаващи убеждения:

- Парите са зло (или разновидност на това убеждение)

– Парите не са важни за мен

Тези убеждения ще спрат всеки бизнес.

Ако се концентрирате върху вътрешната реалност и премахнете тези две убеждения бизнесът ще потръгне автоматично. Когато премахнете тези блокажи, веднага ще ви дойдат идеи, как да изведете бизнеса си на ново ниво.

А върху какво се концентрирате вие: върху външната реалност или върху вътрешната?